Aktualizace hygienických podmínek pro poskytování služeb

K 9.7. dochází ke změně hygienických podmínek pro ubytování, vstup na koupaliště i pro restaurace a občerstvení (i další služby).

Základní pravidla - aktualizace od 23.7.:

Poskytovat služby je možné všem, kteří nemají žádné příznaky onemocnění covid-19 a prokáží, že splňují jednu z následujících podmínek:

  1. absolvoval nejdéle před 7 dny PCR test s negativním výsledkem -je nutné doložit certifikátem
  2. absolvoval nejdéle před 72 hodinami antigenní test na veřejném odběrovém místě s negativním výsledkem - je nutné doložit certifikátem
  3. prošel druhou dávkou očkování proti onemocnění covid-19, přičemž od této dávky musí uběhnout nejméně 14 dní -  je nutné  doložit národním certifikátem
  4. v případě jednodávkového schématu podle SPC uplynulo nejméně 14 dní od očkování - je nutné doložit národním certifikátem
  5. prodělal laboratorně potvrzené onemocnění covid-19, uplynula doba izolace a od prvního pozitivního antigenního nebo PCR testu neuplynulo více než 180 dní.
  6. podstoupí preventivní antigenní samotest při vstupu do provozovny s negativním výsledkem -  u nás na místě neprovádíme.

Povinnost se jednou z evedených podmínek prokázat mají všichny, kdo se ubytovávají nebo vstupují na koupaliště.

Při ubytování se tyto osoby mohou ubytovat nejdéle na 7 dní a pokud chtějí pobyt prodloužit, musejí splnit tuto podmínku znovu, nebo si na místě udělat samotest s negativním výsledkem.

Veškeré uvedené podmínky platí pro všechny od 6ti let.

V ubytovacích zařízeních, je nutné mít ve všech společných prostorách nasazený respirátor či jiný ochranný prostředek bez výdechového ventilu s filtrační účinností alespoň 94% (respirátory třídy FFP2 / KN 95, nanorouška apod.). Při ubytování dodržujte zvýšená hygienická pravidla a, pokud je to možné, zdržujte se převážně ve svém hotelovém pokoji.
 

Restaurace v ubytovacích zařízeních, které poskytují jídlo svým hostům (např. snídaně pro hotelové hosty) – mohou provozovat samoobslužný bufet, ale poskytovat takto lze pouze pokrmy, které jsou balené po jedné porci a určené k přímé konzumaci. Jinak je možné budet provozovat pouze s obsluhou.